Het nieuwe huisgenootje

“Julia en Sandra zijn gek,” dacht ik, terwijl ik weer achter het stuur kroop. “We hebben toch genoeg cavia’s?” Maar wie was ik om tegen hun logica in te gaan? Dus reed ik weer, terwijl Julia naast me zat. Onze missie: een nieuwe cavia ophalen in Ouderkerk aan de Amstel.

Het caviaaje waar we heen gingen, was nog maar een jong beestje. Julia en Sandra hadden Jamie gespot op Marktplaats en waren meteen enthousiast. “We hebben er echt te weinig,” hadden Julia en Sandra gezegd, terwijl ik alleen maar mijn wenkbrauwen optrok. Maar ergens wist ik al dat ik dit ritje niet kon ontwijken.

De rit verliep eigenlijk best soepel. Het zonnetje scheen, de lucht was helder, en voor we het wisten, kwamen we aan bij het huisje waar de cavia woonde. Het was een gezellig tafereel, maar het was ook duidelijk waarom Julia zo enthousiast was. De jonge cavia was prachtig. Rood van kleur, haar vachtje rechtop als een borstel. Julia keek me aan met een brede glimlach en zei: “Dit is haar, dit is Jamie.”

De terugweg voelde korter. Jamie zat voorin bij Julia, nieuwsgierig om zich heen kijkend, misschien een beetje beduusd van alle nieuwe indrukken, maar ze zou snel haar plek vinden. Tijdens de rit zagen we even de Amsterdam ArenA, niet ver van Ouderkerk aan de Amstel.

Thuis in Asperen aangekomen, werd Jamie voorgesteld aan de rest van het caviavolk: Baby, Lady, Bonnie en Dottie. Tot mijn verbazing waren de andere cavia’s meteen vriendelijk tegen de kleine Jamie. Zonder aarzeling begon ze te popcornen van blijdschap, wat haar nieuwsgierigheid nog meer aanwakkerde.

Jamie verkende de huiskamer als een echte avonturier. Ze snuffelde in elke hoek, ging naar de bovenverdieping en daalde vervolgens weer af naar beneden. Het was geweldig om te zien hoe snel ze zich aanpaste. Terwijl ze speelde, sprong ze van blijdschap en ontdekte ze de wereld om zich heen.

“Net als Red Jamie uit de Outlander serie,” zei Julia grinnikend. “Hij is een man die vecht voor wat hij wil, en dat lijkt Jamie ook wel te doen.”

Jamie is speels, slim en lief. Ze laat zich de andijvie niet uit de bek pikken door de anderen.
Misschien hebben Julia en Sandra toch een beetje gelijk. Jamie heeft de huiskamer nu al een stuk levendiger gemaakt en het lijkt alsof ze hier al jaren woont.